Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

WOK bij import? Maak bezwaar!

Sinds enige tijd kent de RDW bij import van een gebruikte auto met schade een WOK signaal toe. Heeft de auto lichte schade dan wordt deze als “WOK2” geregistreerd. Bij ernstige schade aan de constructie van de auto, brand- en sinds kort óók waterschade, volgt een WOK1 signaal. WOK 1 of WOK2 wordt door diverse portals in beide gevallen echter blijvend gecommuniceerd als WOK. Graag willen wij voor u bezwaar maken tegen deze maatregel die de waarde van de auto zéér nadelig beïnvloed. Lees dit artikel graag aandachtig en meld u direct kosteloos aan!

De RDW stelt nu dat “Het geven van een WOK-status is een dienstverlenend hulpmiddel van de RDW teneinde de inschrijving en tenaamstelling in het Nederlandse kentekenregister voor de klant te vergemakkelijken.”. Dat de WOK status vooral ook leidt tot een forse waardedaling en zelfs onverkoopbaarheid tot in de verre toekomst van de auto als slachtoffer van deze handelswijze; daar gaat de RDW geheel aan voorbij. BBP biedt thans met haar business partners Euro Auto Logic B.V. en Netcar Juridische Dienstverlening een laagdrempelige mogelijkheid om krachtig bezwaar hiertegen te maken! Netcar heeft momenteel een procedure hierover in behandeling bij de rechtbank. Deze zaak dient eind augustus 2016. In afwachting van de uitkomst van deze procedure ( op zijn vroegst medio oktober bekend) is er nog een uitgelezen mogelijkheid om hier op mee te liften! Er zijn dan ook géén kosten verbonden aan de bezwaarprocedure.

Omdat de procedure gekoppeld is aan de inschrijving in het kentekenregister dient het bezwaar te zijn ingediend binnen de termijn van 6 weken na uw bezoek aan het RDW station. Indien u een oudere situaties heeft, kunt u deze wél aanmelden maar in afwachting van de voortgang, doen wij daar vooralsnog niets mee. Indien gaandeweg zou blijken dat het instellen van de WOK melding bij invoer een ontoelaatbaar ingericht instrument is, zoù de RDW schadeplichtig kunnen zijn.  In dat geval zou de door u geleden schade (ernstige waardevermindering) op de RDW verhaald kunnen worden. Indien u dit bij de aanmelding kenbaar maakt door selectie van het betreffende selectievakje, zullen wij te zijner tijd uw aanmelding oppakken en behandelen.

Ten aanzien van een WOK1 situatie bestaan de volgende mogelijkheden:
– U heeft een terechte WOK1 doordat de auto op basis van het Reglement Voertuigen WEL voldoet aan de definitie “schadevoertuig”. => U kunt het bezwaar aanmelden, wij zullen het aanhouden.
– U heeft een ONterechte WOK1 doordat de auto de auto op basis van het Reglement Voertuigen NIET voldoet aan de definitie “schadevoertuig”. => U kunt het bezwaar aanmelden, wij zullen het behandelen.
– U heeft een ONterechte WOK1 doordat de B-Lux WOK uit België of Luxemburg is overgenomen. => U kunt het bezwaar aanmelden, wij zullen het behandelen.

Lees hier meer over de B-Lux Wok.

MELD UW BEZWAAR HIER AAN:

Aanmelden bezwaar

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?