Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Wijzigingen BPM 2016?

Voor het éérst sinds jaren is het rond de jaarwisseling lekker rustig op het gebied van BPM in relatie tot import van gebruikte auto’s. Er verandert namelijk helemaal niets. Wat er wél veranderd, treft nieuwe auto’s die vanaf 2016 voor het eerst geregistreerd gaan worden. Die auto’s treft enige verhoging van de Bruto BPM. Vervelend voor de kopers van nieuwe auto’s in 2016 maar goed nieuws voor de importeurs van jonge gebruikte auto’s. Dit schept namelijk, zéker in de eerste helft van 2016, perfecte mogelijkheden voor de jong-gebruikt-autoverkopers.

Waar in de laatste maanden, tot aan de dag van het schrijven van dit artikel (laatste dag v.h. jaar) de nieuw-auto-verkoop zich over de kop werkte om voor einde van het jaar nog een flink aantal auto’s te verkopen, te registreren én af te leveren, kan de gebruikte-auto-verkoper van die hause in 2016 nog lekker door profiteren.

Voor wié het zich niet realiseert; óók als u in 2016 een jong gebruikte auto uit 2015 inkoopt, geniet de koper het voordeel van én een stuk afschrijving én de bijtellingsnorm van 2015! Deze laatste gaat namelijk in voor een periode van 5 jaar op de dag van éérste registratie al dan niet in het buitenland. Bent ù er klaar voor om door te genieten van deze geweldige mogelijkheden voor de autoverkoop én de zakelijke autorijder?

Wel even belangrijk te weten: klik hier “Wanneer is een auto nieuw voor de BPM?”. De Belastingdienst vindt namelijk, niet zelden zéér onterecht, dat een gebruikte auto tóch nieuw zou zijn. Wij adviseren u graag vooraf.

Wij van BBP zijn er klaar voor om dit potentiële succes voor u te begeleiden.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?