wat doen wij?


Wij zijn uw partner voor alles wat te maken heeft met het waarderen, taxeren en importeren van een auto, motor of camper.

Onze expertise zit in de kennis op het gebied van waardebepalingen (of wel: het bepalen van de waardevermindering) , import en BPM van motorvoertuigen. Wij maken taxatierapporten voor import auto’s (BPM tegenbewijs taxaties) en berekenen voor u de meest gunstige manier van BPM aangifte doen. Dat kan zijn via een taxatierapport, met een koerslijst aangifte of met aangifte via de afschrijvingstabel.

Maar wij doen meer dan alleen dat: ook voor oldtimers, youngtimers,  klassieke auto’s en customized cars bepalen wij de waarde ten behoeve van de verzekering van uw dierbare bezit. Gaat de afwikkeling door de verzekering van schade aan uw auto of na diefstal ervan naar uw idee “uit de bocht”? Bolsenbroek & Partners is u ook op dat vlak graag van dienst. Recht is Recht en krom is krom immers.

Een geschil met uw reparateur of als reparateur een geschil met uw klant? Bolsenbroek & Partners heeft als gerechts- en partijdeskundige de knowhow en de ervaring om de (on)redelijkheid professioneel te betwisten of te onderbouwen en daarmee een rechtszaak te vermijden. Of om een onvermijdbare rechtszaak in goede banen te leiden en zo de economie van de gerechtelijke procedure te bevorderen.

Een overzicht van wat wij doen vindt u hieronder.

BPM taxatie (tegenbewijs)


Gaat u een auto importeren? Dan kan taxatie van de auto u BPM voordeel opleveren. Met het taxatierapport kunt u BPM aangifte doen. Het gaat daarbij om de handelsinkoopwaarde. Deze waarde kan (wettelijk geregeld) uitsluitend worden bepaald door een onafhankelijk erkend register taxateur . Sinds 2004 maken wij als beëdigd registertaxateurs deze zgn. “tegenbewijs taxatierapporten” ten behoeve van BPM aangifte. Er is altijd een B&P taxateur bij u in de buurt!

afspraak maken taxatie

BPM aangifte koerslijst of tabel


Wanneer u een auto, motor, camper of grijs kenteken bedrijfsauto gaat importeren moet u BPM aangifte doen. Dit kan op drie manieren; op basis van een taxatierapport, op basis van een koerslijst en op basis van de zogenaamde afschrijvingstabel van de Belastingdienst. Naast BPM aangiften op basis van taxatierapporten maken wij ook BPM aangiften op basis van de meest gunstige koerslijst of de afschrijvingstabel. Ook dàt is een specialisme wat u meest voordelig aan B&P kunt overlaten!

meest gunstige BPM berekenen

oldtimer/youngtimer taxatie


Heeft u een oldtimer, klassieker, youngtimer  (auto of motor)? Uiteraard heeft u daarbij dan een passende verzekering. Een taxatierapport geeft u daarbij de zekerheid dat de waarde van uw auto nooit een discussie wordt bij schade of diefstal. B&P werkt volgens het ClassicCarTaxatie systeem wat garant staat voor de beste waarderingsmethodiek. Het taxatierapport is toepasbaar voor verzekeringen met polisvoorwaarden volgens Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

camper taxatie


Voor campers maken wij ook taxatierapporten. Dit kan zijn een taxatierapport omdat u een camper gaat importeren. Of omdat u de camper goed wilt verzekeren. Een aantal van onze taxateurs zijn gespecialiseerd in camper taxaties.

waarde economisch verkeer (wev)


Wilt u uw voertuig van zakelijk naar privé overnemen? Of wellicht wilt u uw privé voertuig aan de zaak verkopen? Voorkom discussie met de belastingdienst over de waarde waarvoor u deze overdracht doet. Met een taxatie van de zogenaamde Waarde Economisch Verkeer (WEV)voorkomt u die discussie. Dat hoéft overigens niet altijd met een taxatierapport. In veel gevallen kan ook een voordeliger en sneller uit te voeren waardebepaling uitstekend voldoen. B&P adviseert u de voor u in alle gevallen beste optie.

full service auto import


Wilt u een auto importeren en wilt u dat wij alles voor u regelen? Ook dat kan! U kunt de auto bij ons Full Service center te Heumen (laten) brengen of wij regelen dat transport voor u. Na enkele dagen kunt u de auto met een Nederlands kenteken te Heumen ophalen of wij brengen de auto bij u thuis met één van onze eigen transportauto’s. Dat is nog eens zorgeloos importeren!

gerechtsdeskundige en partijdeskundige


Wij kunnen de rechterlijke macht van dienst zijn als gerechtsdeskundige. Wij hebben brede ervaring in de automotive branche en kunnen optreden als deskundige bij geschillen omtrent motorvoertuigen.

Als partijdeskundige kunnen wij onderzoek verrichten en conclusies trekken voor u als opdrachtgever. Lopende geschillen kunnen daarbij via ons, eventueel in samenspraak met uw wederpartij, vaak in de minne worden opgelost. Zònder tussenkomst van een rechter en eventueel zonder advocaat. Heeft u al een advocaat op een lopende procedure? Uw advocaat  en onze deskundigheid geeft vaak een meest efficiënte oplossing. B&P heeft met onze inhouse jurist mr. Tom Vriesema echter ook diepgaande juridische kennis in huis!

schadebemiddeling motorvoertuigen


Heeft u schade gereden of is uw voertuig gestolen? Of bent u het niet eens met de expert van uw verzekeringsmaatschappij?

Kies voor de deskundigheid van B&P en creëer daarmee een gelijkwaardig speelveld met de expert van uw verzekeraar of de verzekeraar van uw wederpartij. Laat B&P uw belangen behartigen vanaf het eerste moment, voordat het eventueel mis gaat!

Wij kunnen u ook voorzien van vervangend vervoer en daarvoor de gerechtvaardigde vergoeding opeisen.

Bolsenbroek & partners; uw deskundige automotivepartner