Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Update | Niels Kingma

Het schaats- en daarmee shorttrack seizoen is in volle gang. Een paar weken terug berichtten wij u dat wij TeamNL shorttracker Niels Kingma zijn gaan sponsoren. Maar hoe vergaat het hem in TeamNL nu het seizoen in volle gang is? Hij vertelt het u graag zelf!

“In het eerste weekend van januari heb ik deelgenomen aan het NK waar ik vierde werd op zowel de 500 als 1000 meter. Ik stond twee keer in de A finale, dat is bij shorttrack de finale waar je in wilt staan, maar greep helaas net naast de medailles. Het NK was een selectiewedstrijd voor het EK en zonder medaille heb ik me net niet geplaatst voor dat EK. Dat vind ik jammer, maar ik ben blij met mijn vorderingen ten opzichte van het begin van het seizoen.

Op 16 januari vertrek ik wel naar de Winter Universiade in Lake Placid (VS). Dit worden ook wel de winterspelen voor studenten genoemd. In Lake Placid komen goede atleten, die ook studeren, uit de hele wereld bij elkaar om deel te nemen aan vele wintersporten waaronder shorttrack. Ik heb er heel veel zin in en ga daar samen met nog vijf andere Nederlandse shorttrackers heen. Vindt u het leuk om dit avontuur te volgen? Dat kan via deze Facebook pagina.

-Niels Kingma 11-01-2023

Meer weten over Niels? RTV-Oost maakte een leuk item over hem en zijn ultieme doel: de Olympische spelen in Milaan van 2026. U vindt deze hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?