Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Taxatierapport import auto? Niet direct repareren

Gaat u een auto met schade importeren? Importeert u een auto met een taxatierapport? Dan is het belangrijk dat u niet direct begint met herstel van de schade nadat één van onze taxateurs bij u is geweest. De auto dient namelijk bij import met schade 6 werkdagen in dezelfde staat te blijven zoals deze getaxeerd is door ons nadat u bij de RDW bent geweest en BPM aangifte heeft gedaan bij de Belastingdienst (dag van BPM aangifte plus 6 werkdagen).

Het is van belang dat de staat van het voertuig hetzelfde is als deze wordt aangeboden bij de RDW en daarna bij een eventuele hertaxatie/controle door de Belastingdienst. De schade dient dezelfde schade te zijn zoals geconstateerd door onze taxateur en verwerkt in het taxatierapport. Uw taxateur vertelt u graag meer hierover.

Vaak ontvangt u binnen een aantal dagen na BPM aangifte al een betaalbericht van de Belastingdienst via de email. In dat betaalbericht staat vaak de tekst: “Ik wijs u erop dat u het motorrijtuig niet langer in de staat hoeft te laten zoals het in het taxatierapport is vermeld en zoals het ook op het aangiftepunt BPM is aangeboden.” In dat geval kunt u beginnen met herstel van de auto. Ziet u deze tekst niet terug in uw betaalbericht dan dient u dus officieel 6 werkdagen te wachten met het herstellen van schade die opgenomen is in het taxatierapport.

Heeft u hier nog vragen over? Neemt u dan contact met ons op.

Afspraak maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?