Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

René Lammers neemt leiding in EK

Al een tijdje volgen wij René Lammers op de voet. We dachten dat het eens tijd zou zijn voor een update. In het weekend van 23-25 juni won hij de derde ronde van het FIA race kampioenschap in Denemarken. Hij neemt daarmee de leiding in het klassement over met nog één weekend in het Italiaanse Cremona te gaan. 

Voorafgaand aan het EK deed René al eens mee in Denemarken tijdens “Champions of the Futute”. Dat weekend verliep destijds een stuk minder verdienstelijk. Dat maakte dat er meer werk te verrichten was voor het EK op dezelfde kartbaan. René: “We moesten een paar grote veranderingen maken aan de afstelling van het chassis en de motoren. Mijn team Parolin en motortuner GFR hebben hard gewerkt en het goed opgelost. Op de eerste dag van het EK hebben we veel getest om uiteindelijk de goede combinatie te vinden.”

Dat dit gelukt was bleek wel toen hij vrijdags tijdens de kwalificatie de snelste tijd uit zijn groep én de derde tijd overall neer wist te zetten. Daarna volgden er nog twee heats die beide werden gewonnen.

Op zaterdag vervolgde hij zijn weekend met p4, p4 en p1, daardoor stond hij na de heats op p3.  In de Super Heat op zondag eindigde René op de tweede plaats achter zijn grote concurrent Gabriel Gomez. René: “Het ging prima en ik moest in de finale als tweede starten. Ik viel terug naar P3, maar ik heb hem uiteindelijk gewonnen. Zeker als je ziet hoe we er tijdens de Champions of the Future bijzaten was het een hele mooie overwinning.”

In de stand van het FIA EK gaat René met 208 punten aan de leiding, gevolgd door Gabriel Gomez met 202 punten. René heeft afgelopen weekend goede vorderingen gemaakt en veel kampioenschapspunten binnengehaald waardoor hij nu zes punten voorsprong heeft op zijn concurrent. Er is nog één race in het Italiaanse Cremona te gaan.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?