Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Problemen met aanleveren bij RDW en BPM aangifte

Uit meerdere bronnen vernemen wij dat het aanleveren van voertuiginformatie bij de RDW in het kader van de Corona procedure Individuele inschrijvingen (import, het doen van bpm aangifte) niet altijd even soepel verloopt. Wanneer een gegeven ontbreekt volgt een terugkoppeling dat de aanvraag volledig opnieuw moet worden ingediend. Soms kan de RDW de aangeleverde bestandsformaten ook niet openen.

Binnen de procedure verwerken RDW-ers ‘thuis’ en met beperkte middelen uw bestanden. Dat geeft ook aan die zijde beperkingen.

Het is daarom van groot belang, uw eigen belang, dat u uw bestanden duidelijk en compact aanlevert. Wanneer u dát doet kunt u des te veiliger ook uw BPM aangifte indienen en voorkomt u dat deze buiten behandeling wordt geplaatst of wordt aangehouden.

Adviezen lopen momenteel door elkaar heen en worden razendsnel opgevolgd door nieuwe adviezen. Wij doen ons uiterste best om u telkens actueel te informeren. 

Advies per heden:
Dien uw BPM aangifte 2 tot 3 dagen na het indienen van gegevens bij RDW in. Daarmee voorkomt u stagnatie en mogelijke non-behandeling van uw BPM aangifte.

Tips:

  • verstuur foto’s met een bestandsgrootte van maximaal 500 kB. Verklein uw te grote foto’s voor u deze verzend;
  • gebruikelijk fotobestand is JPG of JPEG formaat;
  • scan uw documenten naar PDF formaat;
  • verstuur uw bericht met een leesbevestiging. Dit schakelt u met een vinkje in, in uw e-mailprogramma. U krijgt dan een geautomatiseerde bevestiging van de ontvangst.

Komt u er niet uit?
Bolsenbroek & Partners is graag bereid u van dienst te zijn en te helpen met een juiste aanlevering. U levert daarvoor uiteraard zélf de juiste foto’s aan. Wij vragen hiervoor wel een vergoeding. Deze bedraagt per auto (excl. BTW):
– € 40,00 voor bestaande klant-autobedrijf
– € 60,00 voor ‘passanten’.
– badges/meer auto’s: op aanvraag

Aangifte BPM ingediend en aanvraag door RDW geretourneerd?
Uw BPM aangifte moet dan worden geheractiveerd. U moet dat zélf doen. Voor dit moment wordt u daarvoor nog doorverwezen naar de Belastingdienst Autotelefoon 0800 – 0749. Dat is echter niet altijd evengoed werkbaar. U kunt daarvoor wellicht ook een u bekend belastingdienst afzender e-mail adres gebruiken. Wij hebben dit probleem onder de aandacht gebracht en hopen op een praktische oplossing.

Heeft u een vraag over deze nieuwe RDW corona procedure? Neemt u dan contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?