Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Prinsjesdag 2023: Het ‘goede nieuws voor de branche’ (volgens BOVAG)

De BOVAG … dat is toch ‘de Belangen Organisatie Van Garagehouders? Dat lijken ze dan tóch een beetje te zijn vergeten als ze de Overheid naar de mond praten. En dat is niet voor het eerst.

Lekker ongenuanceerd zoals ze in de afsluiting van deze informatie-post nog even ‘goed nieuws’ denken te brengen. En daarbij ook alle ’taxateurs’ negatief aanspreken zonder het op te nemen voor de serieuze dienstverleners aan duizenden BOVAG leden die gebruik maken van taxateurs. (Anti-)discriminatie is hot, maar hier voel ik mij (sinds jaar en dag al) ernstig gediscrimineerd door #BOVAG waar ze mijn bedrijf en mijn 18 fijne taxateurs die professioneel en met plezier bpm-taxaties maken, weer even negatief in ’t zonnetje zetten. En niet alleen mijn bedrijf wordt hiermee gediscrimineerd, zo zijn er nog vele serieus werkende bureaus of ’taxatie-bedrijfjes’ (ook zo laatdunkend). Bah!

En dan het vermeende ‘goede nieuws’: Hoezo goéd nieuws? Wat ben je dan voor een BOVAG-flut-analist/redacteur van Prinsjesdag als je dat beweert?

‘Taxateurs’ hebben nog NOOIT proceskostenvergoeding getoucheerd. Een #NoCureNoPay (#NCNP) bedrijf als bedoeld is een rechtshulpverlener en dat kán nimmer de taxateur zijn. Er zijn énkelingen in de BPM- en WOZ- bezwaarwereld die het hebben ‘verziekt’ (maar ook dat is soms te nuanceren) waardoor ook de NCNP bedrijven met goede inborst nu dreigen te worden benadeeld met dit uiterst ondoordachte wetsvoorstel (het is er nog niet door!). NCNP is een zeer functioneel middel voor rechtszekerheid in geval van bpm-naheffingen die onrechtvaardig of onrechtmatig zijn. Autobedrijven zullen de PKV dan wellicht nu zelf ontvangen maar dan zal de (voorheen NCNP) gemachtigde daarom verzoek) want als autobedrijven zélf een procedure voeren krijgen en kregen ze al niets conform het Besluit Proceskostenvergoeding. Die vergoeding gaat nu ook nog eens terug (voorstel) naar 10% van wat het was. Een rechthulpverlener (ik heb daarvoor twee juristen in een aparte vennootschap) zal nu waarschijnlijk ‘uurtje-factuurtje’ gaan werken als professionele rechtshulp voor het autobedrijf wenselijk is. Is dat dan ‘goed nieuws’??? Het is regelrechte uitholling van het rechtszekerheidsbeginsel. Het zet de deur open voor de incapabele Belastingdienst om nóg meer naheffingen te sturen in de wetenschap dat er nu niet zo snel iemand meer iets van gaat vinden. Wég rechtszekerheid!

Het gaat een DRAMA worden voor de rechtspraak, de politiek en de branche!

En de BOVAG …. ja … het is wel een kwaliteitslabel in de ogen van veel consumenten en daarvoor is het reuze handig om zo’n bord op de gevel te zetten. Maar informeren ze altijd wel zo zuiver als het om overheidszaken gaat? Was de BOVAG niet óók altijd mordicus tégen de BPM? De BPM van 2023 is onwerkbaar gewoorden! ‘Een kind met een waterhoofd’ … er komt steeds meer flauwekul bij die importeurs de hoek in drukt. En voor wat betreft ‘fraudeurs in de bpm’. Kijk eens in eigen gelederen BOVAG! Er zijn legio autobedrijven die een bord op de muur van jullie hebben gekocht (en netjes daarvoor lidmaatschap betalen) maar die het ‘verdienmodel’ met bpm uitwerken met malafide ’taxatie-bedrijfjes’ . Er zullen meer ‘malafide bpm-malverserende-BOVAG-bedrijfjes’ zijn dan dito taxateurs: ‘de gelegenheid maakt de dief’ immers. Haal de kam eens door de gelederen, BOVAG.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?