Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Oproep aan Ab van Ravestein (dir. RDW)!

Geachte heer van Ravestein,

Eerder heb ik de RDW een praktisch idee aan de hand gedaan om de importeurs van gebruikte auto’s tegemoet te komen met registratie van hun importauto’s waarmee u acuut bent gestopt. Daardoor zijn honderden bedrijven in grote mate geschaad. Ik heb alle begrip én respect voor de noodzaak ten aanzien van de volksgezondheid, maar dit had u anders kunnen aanpakken. Ik heb diverse malen via (social)media het voorstel geopperd om voertuigen uit andere lidstaten administratief over te schrijven zónder fysieke controle. Waar we zien hoé andere, ook overheids-, organisaties problemen oplossen momenteel kan ik mij niet voorstellen dat dit niet mogelijk zou zijn.

Van Peter Niesink van BOVAG vernam ik dat u ‘binnen de regelgeving’ naar een oplossing zoekt. Voor het maken van ‘regelgeving’ heeft u ‘discretionaire bevoegdheid’. Deze eenvoudige en gezondheid-veilige oplossing ligt dus volledig binnen uw mogelijkheden!

De moeilijkheid kan daar dus niet liggen. Het lijkt mij meer ‘iets met wil en weg’.

Ik wens u, uw naasten en u medewerkers bovenal goede gezondheid.

Frank Bolsenbroek

UPDATE 15.00 uur: 
Vanmorgen werd Frank Bolsenbroek vrij direct op het plaatsen van dit bericht gebeld door Paul Dietz van RDW, met wie hij in goed contact staat. Ook Niesink van BOVAG reageerde. Er werd wederom gesteld dat ‘er aan gewerkt wordt’. De uitleg daaromtrent kan hier nog even niet gepubliceerd worden maar het lijkt erop dat die in de richting van ons voorstel/idee gaat worden ingevoerd:
– Administratieve inschrijving zonder fysieke schouwing door RDW

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?