Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Nooit opgeven!

Opgeven zit niet in het DNA van B&P. Wij denken niet in problemen maar in oplossingen. Onze collega Jean Paul Remy (JP) hád dat DNA al bij zijn start als onze collega, nu ruim 4 jaar geleden. Als voormalig beroepsmilitair en sportman had JP al laten zien dat hij bijzonder gedisciplineerd en gedreven te werk gaat. JP werkte keihard, zijn klanten liepen met hem weg en binnen B&P was JP één van de taxateurs met consequent de hoogste omzet. Daarbij was hij nooit te beroerd om nóg dat tandje extra te zetten als dat nodig was voor de klant of B&P. En toen werd het 20 maart 2021. Bij het beoefenen van zijn geliefde fietssport ging het volledig mis. Op volle snelheid verloor JP de macht over zijn stuur en klapte hij met zijn lichaam tegen een boom. Gebroken ribben doorboorden zijn long en ook andere organen bleken gaandeweg flink beschadigd. In het ziekenhuis werd er door trauma artsen alles aan gedaan om JP er weer bovenop te krijgen. Echter; ook tijdens de operatie ging het mis met levensreddende ingrepen. JP raakte in coma en we waren bang hem te moeten gaan missen. Daarbij hadden we een beetje ‘buiten de waard gerekend’ waar JP’s grote liefde Martina alles, inclusief het bijgeloof, uit de kast trok om ook hier weer NIET op te geven. Martina leerden we ook kennen als een écht ‘powerwijffie’ mag ik wel van haar zeggen 😉 . Met Martina, de kinderen Tom en Sarah en veel andere mensen om JP heen hebben we kaarsen gebrand, alle goden aangesproken, rituele dansen gedaan, JP toegesproken, de artsen gestimuleerd en wat al niet meer. Het wonder geschiedde! Na een maand op IC en twee weken op Medium Care gaf JP weer voorzichtig de eerste tekenen van bewustzijn. Gaandeweg kwam er weer leven in JP en keerden functies weer terug. Al snel bleek dat JP met name mentaal geen nadelige gevolgen van het ongeluk had overgehouden. Fysiek was (en is) dat nog even anders maar ook daar blijven we hoopvol gestemd.

Al in Augustus 2021 gaf JP vanuit het revalidatiecentrum aan dat hij liefst dié dag alweer aan het werk wilde. Tegenspraak werd niet geduld; JP wilde doen wat hij kón en niet denken aan wat hij niet meer kon op dat moment. JP ging ons van af dat moment helpen bij de administratieve uitwerking van taxaties. Wonderbaarlijk hoé snel en als vanouds hij dat weer oppakte. Al snel stond er weer geen maat op JP. Samen met een revalidatietraject en zijn zo eigene ijzeren discipline maakte en maakt JP zichzelf weer sterker. In februari van dit jaar (2022) gaf JP aan dat hij weer klanten wilde bezoeken. Alleen; met zijn BMW van de zaak ging dat helaas niet meer. Zélf vond hij een geschikte Opel Combo automaat die we hebben aangeschaft en aangepast voor gebruik met de beperking. Maar niet alleen daarvoor; nee…. Inmiddels wordt er natuurlijk ook weer gefietst! En een auto waar de supersonische sport handbike in meekan is voor JP wel essentieel. Natuurlijk hebben we daar graag invulling aan gegeven.

Inmiddels is JP sinds enkele weken formeel weer 100% arbeidsgeschikt! Vanuit zijn rolstoel en met been-braces ‘staat’ JP weer op de barricades en inspecteert en taxeert hij weer bijna als vanouds! Wat zijn wij trots op hem en wat mogen we ons gelukkig prijzen met het feit dat hij er nog is, er wéér is én dat hij dat ook bij B&P is!

De handbike heeft JP kunnen bemachtigen via het Fonds GehandicaptensportJP zet zich nu in voordit fonds met een wervings- en doneer actie. Met JP hopen wij dat zijn bizarre verhaal, zijn lot en de wijze waarop hij dat heeft omgezet in zijn zo kenmerkende positiviteit ook u mag inspireren om een bescheiden maar zeer gewaardeerde bijdrage aan zijn doneeractie te doen.

DONEER HIER

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?