Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Jan Lammers: 24e 24h van Le Mans!

Voor alweer het zevende jaar is B&P “proud sponsor” van de legendarische Jan Lammers. Dit jaar rijdt Jan met het Jumbo Racing Team Nederland  zijn 24e Le Mans. Voor race-enthousiasten is dat “de race der races”. De nieuwe B&P uiting komt prachtig uit op zowel Jan zijn raceoverall en zijn speciale “glow in the dark” helm. Uiteraard gaan wij de prestaties van het team op de voet volgen.

De  testdag zit er inmiddels op waarover RTN zelf het volgende zegt:

“Racing Team Nederland heeft in Frankrijk de officiële testdag voor de 24 uur van Le Mans afgewerkt.

Alle 60 tot de race toegelaten auto’s namen deel aan deze enige testdag op het ruim 13 kilometer stratencircuit van Le Mans.
Voor Racing Team Nederland kwamen alle drie de coureurs – Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers – in actie met de Dallara P217.

Giedo van der Garde: “Wij kwamen naar Le Mans met een auto die we na de tests in de winter goed voor elkaar hadden, zoals begin mei bleek op Spa, waar we op kop reden tijdens de openingsrace van het wereldkampioenschap. Hier op Le Mans moesten we echter helemaal opnieuw beginnen, omdat ineens bleek dat we de afstelling van onze auto moesten aanpassen aan onderdelen die Dallara vlak voor de test had geleverd. We hebben hier inmiddels wel weer wat stappen gezet, maar we zijn er nog niet. De komende week gaan we dus vooral veel data bestuderen om weer een goede balans te krijgen in de auto.”

Frits van Eerd: “Het is prachtig om weer terug te zijn op Le Mans! Wij hebben vandaag onder de streep niet veel kunnen rijden, omdat we vooral aan de gewijzigde afstelling moesten werken en de test bovendien vaak onderbroken werd door allerlei ongelukken op de baan. In de middag heb ik echter nog een paar runs kunnen doen en toen voelde de auto al veel beter. Ik kijk er echt naar uit om terug te komen voor de raceweek!”

Jan Lammers: “Al met al best een moeilijk dagje, maar dat stelt je ook meteen mooi op de proef. In de loop van de middag gingen we weer de goede kant op en had ik het echt goed naar mijn zin in de auto. Als we de afstelling weer helemaal voor elkaar krijgen, kunnen we onszelf nog wel eens gaan verrassen.”

Mark Koense, teammanager: “Omdat we hier onverwacht de afstelling van de auto moesten veranderen, hebben we ons oorspronkelijke testprogramma flink moeten omgooien. De vele rode vlaggen en safety cars helpen dan uiteraard niet. Onze snelste rondetijd was dan ook weinig representatief. We zijn voornamelijk met de setup bezig geweest en de paar ‘vliegende ronden’ die Giedo uiteindelijk nog heeft kunnen doen, werden gekenmerkt door gele vlaggen, safety cars en een uitstapje in de laatste bocht. Wij hadden qua rondetijd dus wel meer in huis, maar dat is voor nu niet belangrijk. Prioriteit is dat we de komende week de juiste setup distilleren uit de data die we vandaag in deze nieuwe situatie hebben verzameld.”

Racing Team Nederland moet zich maandag 11 juni om 10:00 uur melden voor de technisch keuring in het centrum van Le Mans, waarna op woensdag 13 en donderdag 14 juni de kwalificatiesessies worden verreden. De race gaat van start op zaterdag 16 juni om 15:00 uur.

Met naar verwachting bijna 300.000 toeschouwers en deelname van F1-wereldkampioenen als Fernando Alonso en Jenson Button, belooft ook deze 86e editie van de 24 uur van Le Mans een ware klassieker te worden. Racing Team Nederland, het enige Nederlandse team in de 24 van Le Mans, komt uit in de LMP2-klasse, met 20 auto’s de sterkst bezette categorie in de race.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?