Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Historie ​

Oprichter Frank Bolsenbroek (1963) is opgegroeid in de geur van benzine en (diesel) oliedampen. Sinds 1973 had vader Bolsenbroek in Berg en Dal een voormalig Texaco “Servicestation” van de Nijmeegse Opel-dealer Tom Jansen (Van den Bosch & Jansen) overgenomen. Begonnen als assistent pompbediende op tienjarige leeftijd, kon hij op zijn twaalfde al “doorsmeren en olie verversen” en op zijn zestiende een “grote-beurt” uitvoeren. Het Instituut Voor de Autobranche (IVA) te Driebergen was een logische maar ook bevoorrechte opleidingskeuze. In 1984 begon Frank als junior inspecteur bij Alcredis Bank autofinancieringen om in 1986 als Volkswagen verkoper bij Hegeman in Huissen te beginnen. Volkswagen werd ingeruild voor BMW en in 1990 huurde Frank de garage van zijn vader in Berg en Dal. Na zes jaren “krabben en bijten” werd dat gestaakt en werd Frank weer even BMW verkoper. De zelfstandigheid bleef echter trekken; Frank wilde “automakelaar” worden en verdiende de kost met een lakreparatiesysteem. Nadat Frank Bolsenbroek in 1999 werd beëdigd als Makelaar & Taxateur in Auto’s, speelde de vraag op: “wat er mee te doen”? Destijds had Frank nog de gedachte dat -net als bij het kopen van een huis- een “makelaar in auto’s” eigenlijk essentieel zou moeten zijn bij de aankoop van een auto. Met de ontwikkeling en sterke opkomst van Internet zag Frank in die tijd het taxeren en online presenteren zich ontwikkelen.

Hij bedacht het initiatief “AutoQuote!” welk concept gericht was op het éénmalig taxeren van een in te ruilen auto bij aankoop van een nieuwe auto. Zwaar overtuigd van het naderende succes, werd zelfs het woonhuis verkocht en de overwaarde ingezet op het plan. In augustus 2001 werd AutoQuote! landelijk geïntroduceerd en best goed ontvangen. In September 2001 -na de aanslagen in New York- gingen echter veel internet-initiatieven down. Zo ook uiteindelijk AutoQuote! ….

Een ervaring rijker, een illusie en een huis armer, zag Frank zijn toekomst er minder goed uit. De spotrepair hield hem overeind… Totdat in 2004 de “Regeling Tegenbewijs” onderdeel ging uitmaken van de aangifte BPM voor importauto’s. Dat gaf potentie voor een taxateur in auto’s! Via het toen nog opkomende medium Marktplaats.nl werd de bekendheid gezocht en gevonden! Al snel werd de specifieke BPM kennis ontwikkeld én landelijk gewaardeerd. Van huis uit begon Frank zijn “taxatiebureau” en kreeg hij het steeds drukker. Eind 2005 met in een jaar tijd 100.000 km op de BMW 525 tds werd het wat te gek voor één man. Frank zijn jongste dochter Liselotte was “bevriendint” met de dochter van Walter van den Boogaard. Walter bleek “auto man” te zijn en zoekend naar een nieuwe uitdaging. De wederzijdse sympathie leidde tot de oprichting van Bolsenbroek Van den Boogaard & Partners v.o.f. per 1 maart 2006. Partners waren er nog niet, evenmin als een kantoor. Taxaties werden op locatie bij de klant uitgewerkt. Met de laptop en de printer onder de arm, bezochten en bedienden Bolsenbroek & Van den Boogaard hun steeds groter wordende klantenkring. Medio 2006 werd de eerste “partner” in de persoon van taxateur Bram van Lee aangenomen. En toen ging het snel …

Per april 2007 werd een echt kantoorpand gehuurd aan de Sluisweg. De uitdijende administratie kwam onder de vleugels van Marleen van Hegelsom en inmiddels waren er al drie taxateurs buiten Bolsenbroek en Van den Boogaard. In april 2010, het team was inmiddels uitgedijd tot 14 medewerkers en deze zakten bijna door de vloer van het gezellige pandje aan de Sluisweg, kochten Frank en Walter het pand van het failliete bouwbedrijf Peters aan de Bolder 7. Dit pand met een bedrijfsoppervlakte van ruim 1000 m2 op 3400 m2 grond, bood het bedrijf verdere groeikansen. In 2012 na twee succesvolle jaren op de Bolder gaf Walter van den Boogaard aan te willen uittreden. Sindsdien is het bedrijf weer terug bij zijn oorsprong en draait Frank Bolsenbroek het bedrijf als nooit tevoren!