Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Het einde van WOK?

Goed nieuws voor eigenaren en importeurs van schadevoertuigen!
Al jaren wordt u geconfronteerd met de open communicatie die de RDW hierop los laat door op kenteken niveau de vermelding WOK (wacht op keuren) openlijk te publiceren.

Bolsenbroek & Partners en ook Vereniging Schadevoertuighandel (VSV) verzet zich al jarenlang tegen dit fenomeen. De door B&P aanhangig gemaakte procedure die binnenkort voor het Gerechtshof Den Haag dient, heeft voor een groot deel al het beoogde effect gehad. Per 1 juli a.s. heeft de RDW besloten haar WOK beleid ingrijpend te wijzigen. De reden die de RDW hiervoor opgeeft is dezelfde als waarop B&P de procedure heeft gebaseerd. De RDW stelt in haar publicatie hieromtrent namelijk: “het misleid de consumenten”. Dit als gevolg van de ongenuanceerde publicatie.

Het WOK signaal op kentekenniveau hoort dus niet langer thuis in de RDW Open Data aldus de RDW. Daarmee lijkt zij ons standpunt te volgen dat het WOK signaal een zogenaamd “gevoelig gegeven” is, waar de RDW het gegeven juist publiceerde omdat zij het “ongevoelig” achtte. Dit biedt goede hoop ten aanzien van het verdere verloop van onze procedure die mede gericht is op schadevergoeding.

Herkent u het probleem? U kunt via AutoMetWok.nl de eventuele verjaring van uw mogelijke vordering laten “stuiten”.  Daarmee voorkomt u dat uw mogelijke vordering verjaard.

=> Lees hier de publicatie van het RDW besluit <=

=> Lees hier eerdere berichten op onze website over WOK <=

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?