Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Heropening RDW Keuringsstations

Op 14 mei heeft de RDW laten weten dat zij met ingang van 18 mei alle RDW-keuringsstations zal heropenen, met uitzondering van keuringsstation Heerenveen in verband met verbouwingswerkzaamheden. Deze heropening zal 22 mei zijn. De fysieke keuringen zullen hiermee ook weer opgestart worden. Afspraken kunnen vanaf heden online worden ingepland.

Afgelopen periode hebben wij voor particuliere importeurs invoer dienstverlening uitgevoerd. Indien u om welke reden dan ook liever niet naar de RDW gaat, blijven wij u graag van dienst met onze importdienstverlening!

Diensten voor erkenninghouders

Voor erkenninghouders blijft de tijdelijke coronaprocedure voorlopig nog gelden. Dit is om de veiligheid en de 1,5 meter afstand te kunnen blijven garanderen op de RDW keuringsstations. Het is belangrijk dat erkenninghouders geen afspraken plannen op de keuringsstations maar dat de aanvragen via het benodigde webformulier of via de dienst Versnelde Individuele Aanvraag (VIA) plaatsvinden.

Over VIA worden erkenninghouders door de RDW geïnformeerd via email en/of brief. In specifieke gevallen volgt alsnog een aanvullend onderzoek bij een RDW-locatie. De RDW voert daarnaast steekproeven uit om zo de kwaliteit van de voertuigen te controleren.

Het is voor erkenninghouders niet toegestaan om voor reguliere importkeuringen gebruik te maken van een afspraak op een keuringsstation. Erkenninghouders mogen wél met schadeauto’s naar het keuringsstation. Ook zij dienen hiervoor online een afspraak te maken.

Bent u van plan om naar een keuringsstation te gaan, houdt u dan rekening met de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast vraagt de RDW u om enkel op afspraak naar een keuringsstation te komen, aanwijzingen van het personeel op te volgen en alleen te komen.

Lees hier het bericht van de RDW over de heropening van de keuringsstations.

Heeft u vragen over het importeren van een voertuig? Of wilt u vrijblijvend en kosteloos de BPM laten berekenen? Neemt u dan contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?