Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Einde Duplicaatcode in zicht?

Regelmatig wordt B&P bevraagd over de duplicaatcode. Op onze website brachten wij de problematiek regelmatig naar voren en deden wij onderzoek naar de gevolgen van de duplicaatcode. Kamerleden brachten wij op de hoogte van de problematiek en gevolgen. Met de ‘RDW top’ bespraken wij een en ander eveneens en lijkt er ook begrip te bestaan voor de nadelen. B&P lijkt, mét haarvoorstel voor een oplossing, gehoor te hebben gevonden.

Oplossing:

Volgens B&P is het hele probleem op te lossen met een ‘Personal Plate’ als overlay op een kenteken met een duplicaatcode. Verstrekking van een Personal Plate levert de overheid ook nog eens inkomsten op. De personal plate is daarbij gekoppeld aan het bij het voertuig  behorende oorspronkelijke kenteken. Al dan niet inclusief de duplicaatcode. Wordt het voertuig in de toekomst verkocht, komt de oorspronkelijke plaat weer tevoorschijn. Heeft de auto dan een duplicaatcode en een volgende eigenaar vindt dat nadelig, wordt direct de waardevermindering duidelijk. Die is dan namelijk gelijk aan de kostprijs van de personal plate.

Met deze oplossing ontstaan de volgende voordelen:

  • Duplicaatcode niet meer zichtbaar doch wel aanwezig.
  • Waardevermindering is objectief (gelijk aan kosten personal plate)
  • Inkomsten voor de overheid
  • Invulling lang gekoesterde wens van velen!

Inmiddels hebben wij ook meerdere keren, met veel inspanning, het ééntje weten te omzeilen met medewerking van de RDW. Dit is een telkens individuele, langdurige en niet eenvoudige procedure.

Nieuwe wetgeving:

Inmiddels is ons bekend gemaakt dat nieuwe wetgeving rond deze problematiek in de maak zou zijn. Wij blijven het volgen en informeren u zodra er nieuws is!

https://www.bbpartners.nl/is-het-1-tje-op-de-kentekenplaat-een-drama/ 

https://www.bbpartners.nl/uitslag-enquete-invloed-van-de-duplicaatcode-op-het-kenteken/ 

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?