Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

€ 1.000 BPM per auto retour! (?)

De media staan er de laatste weken bol van. We voelen ons weer eens voor de gek gehouden door de overheid. De afbouw van de BPM leidt structureel tot een té hoge BPM. Dat is natuurlijk op z’n minst ‘raar’. Iedereen vindt er iets van. Zeker nadat rapporten van de Overheid (uitgevoerd door TNO) en de BOVAG (uitgevoerd door KPMG) elkaar tegenspreken. 

Wat ons betreft is het niets nieuws dat de overheid wederom eens een verkeerde grondslag voor de BPM hanteert. Sinds wij ons in 2004 met BPM bezighouden zijn de foute grondslagen niet meer op twee handen te tellen. Veel daarvan zijn door onze inzet aan de kaak gesteld en gecorrigeerd. Slechts een enkeling maakte consequent bezwaar tegen een foute grondslag. Intussen liepen bezwaar en beroepsprocedures en ontstonden bij de bezwaarmakers soms dikke spaarpotten. Sommigen hebben (onder strikte geheimhouding) miljoenen terugontvangen. Zij die geen bezwaar hadden gemaakt, visten achter het net. De overheid bedacht veelal gewoon weer een nieuw probleem en het ‘spel’ begon weer opnieuw. Zo ook nu wederom… Wij doén er iets aan! 

Wat doet ú als individueel importeur, als dealer, als leasemaatschappij aan dit vermeende misstand? Het huidige standpunt van de staatssecretaris ten aanzien van de volgens hem te rechtvaardigen BPM verhoging, heeft alle potentie om bestraft te worden! Maakt u echter niet binnen 6 weken nadat de BPM op aangifte is voldaan een gedegen bezwaar; dan bent u af! Het opstellen van een bezwaar (in dit geval op meerdere gronden) en het leiden van het bezwaarproces is een professionele bezigheid waarvoor wij graag onze partner Euro Auto Logic B.V./ mr. Tom Vriesema (EAL) aanbevelen. EAL is de meest succesvolle en langst ervaren procespartij op dit vlak.

Óók voor nieuwe -‘officiële import’- auto’s!

Indien u kentekenhouder/eigenaar bent van een hier in Nederland nieuw via de dealer geleverde auto kunt u eveneens bezwaar maken tegen de WLTP grondslag voor de via dealer/importeur afgedragen BPM. Zéker wanneer u fleetowner/leasemaatschappij bent kan de teruggave fors in de papieren lopen.

Meer weten?

Meer informatie vind u in deze nadere uitleg.

Aanmelden?

Via de website van Euro Auto Logic B.V.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?