Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

OLDTIMER TAXATIE VOOR HET TAXEREN VAN OLDTIMERS, KLASSIEKE AUTO’S EN MEER

U heeft een klassieke auto (oldtimer, youngtimer, klassieker, classic car) waarvan u de exacte waarde wilt weten ten behoeve van de verzekering? Bij een correct vastgestelde taxatiewaarde bent u verzekerd van het juiste bedrag van schade-uitkering bij verlies of diefstal van uw auto. Wij zijn notarieel beëdigd als registertaxateur en onze rapporten worden geaccepteerd door alle verzekeraars in Nederland.

Onze taxatierapporten voldoen aan de FEHAC vereisten voor taxatierapporten en zijn FEHAC erkend. Onze taxatierapporten zijn toepasbaar bij verzekeringen met polisvoorwaarden volgens Artikel 7: 960 Burgerlijk Wetboek. De meeste klassiekerverzekeringen vallen hieronder.

Een taxatie van uw klassieker en de rapportage hiervan zijn geen technische keuring maar dient uitsluitend ter bepaling van de waarde voor verzekeringsdoeleinden. Wij bepalen de vervangingswaarde tijdens een klassieker taxatie. Hier wordt onder verstaan het bedrag dat nodig is voor het verkrijgen van een naar soort, kwaliteit, staat en ouderdom vergelijkbaar voertuig.

Hoe gaan wij te werk?

Taxaties worden verricht op ons kantoor te Heumen of in overleg bij u op locatie. Taxatie geschiedt aan de hand van:
– een visuele inspectie van het voertuig
– een interview met de eigenaar
– een eventuele proefrit

Het tarief voor een taxatierapport van een klassieke auto is vanaf € 182,50 incl. BTW.

(Let op: dit tarief geldt alleen voor oldtimer/youngtimer taxaties t.b.v. de verzekering en niet voor andere taxaties.)

Uw camper heeft waarschijnlijk zeer specifieke kenmerken. Vaak bestaat er niet een vergelijkbare camper doordat de inrichting afwijkt of de opbouw compleet anders is. Voor de verzekering is het van belang dat de waarde onafhankelijk bepaald wordt. U ontvangt dan bij calamiteiten een reële vergoeding. Het bepalen van de waarde van een camper voor de verzekering is een specialiteit van ons die wij kunnen onderbouwen door het opstellen van een taxatierapport. De werkwijze komt overeen met onze andere specialisatie, het taxeren van een klassieker/oldtimer/youngtimer.

Camper importeren

 

Ook bij het importeren van een camper kan een taxatierapport uitkomst bieden. Aangezien een camper niet voorkomt in de geaccepteerde koerslijsten is BPM aangifte alleen mogelijk via de forfaitaire afschrijvingstabel of via een taxatierapport. Het importeren van een camper verloopt in de basis niet anders dan bij een auto of een motor en de werkwijze is hetzelfde als bij een BPM import taxatie. U vindt hier meer informatie daarover. Wat belangrijk is bij een camper is de nieuwprijs van de camper. Bij een import taxatie van een camper ontvangen wij graag van u de officiële nieuwprijs. Indien er schade aan de camper zit ontvangen wij ook graag een opgave van de kosten van herstel zodat wij dit correct kunnen verwerken in het taxatierapport.

Wanneer u een voertuig overdraagt vanuit uw zakelijke vermogen naar privé, verdient het aanbeveling deze te laten taxeren. Dit om latere problemen met de fiscus te voorkomen. De waarde die in dat geval fiscaal van belang is, is de Waarde Economisch Verkeer (WEV). Om deze waarde te bepalen dient u dit goed te kunnen onderbouwen.

Wij begrijpen uw zakelijke en privé belangen daarbij. Voor uw WEV taxatie bent u daarom bij ons aan het juiste adres. U kunt met ons contact opnemen indien u meer informatie wenst of een afspraak wilt maken.

AANMELDEN VOOR EEN TAXATIE?

Oldtimer taxatie door specialist Bolsenbroek & Partners. Wilt u uw oldtimer, klassieke auto, motor of camper laten taxeren? Wij zijn specialist op het gebied van waardebepalingen en het opstellen van taxatierapporten. Wij kunnen hiervoor een goed onderbouwd taxatie rapport opstellen. Als u een Waardebepaling Economisch Verkeer (WEV) wilt laten opstellen bent u bij ons ook aan het juiste adres.

ONZE KRACHT

ERVARING &
SAMENWERKING

LANDELIJKE
DEKKING

ACTIEF SINDS
2004

KOM IN CONTACT