Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

AUTO IMPORTEREN

Een auto zoeken

Als u een auto gaat importeren begint het zoeken op internet.

Hieronder vindt u een aantal websites waarop u internationaal kunt zoeken naar auto’s.
Duitsland België
www.mobile.de www.autoscout24.be
www.webmobil24.de
USA Schade auto’s
www.cars.com www.broekhuis-autos.nl
www.autotrader.com www.schadeautos.nl
www.schadevoertuigen.nl
Europa
www.autoscout24.nl
www.bingooo.com
Al deze websites hebben uitgebreide zoekfuncties waardoor u snel en gemakkelijk uw wensen kunt filteren. Deze zoekopdrachten kunt u ook opslaan en zo instellen dat u berichten krijgt wanneer er nieuwe auto’s worden aangeboden of zijn verkocht binnen uw zoekprofiel. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en kunt u, indien nodig, snel reageren om uw gewenste auto niet mis te lopen. Daarnaast zijn er diverse veilinghuizen die internationaal werken. Verhuurmaatschappijen, die internationaal opereren, verkopen vaak de auto’s in partijen als ze een paar maanden oud zijn. Fabrikanten verkopen ook direct jong gebruikte auto’s. In Nederland zijn er natuurlijk ook een aantal groothandelaren die auto’s met of zonder Nederlands kenteken verkopen. Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een goed adres in Nederland. Tip: Wilt u de transportkosten beperken en zoekt u in Duitsland? Zoekt u dan op de postcode series beginnend met een 3, 4 (Ruhrgebied), 5 of 6 (Frankfurt). Deze gebieden zijn relatief dichtbij. Tip: Kijk ook op de Nederlandse websites want u bent niet vanzelfsprekend goedkoper uit in het buitenland.

Kosten bij import

Als u een auto gaat importen zijn er, naast de aanschafprijs, nog een aantal kosten waar rekening mee moet houden:

  • BPM (belasting van personenauto’s en motorrijwielen)
  • RDW kosten (Rijksdienst Wegverkeer)
  • Transport van uw auto

BPM

U moet BPM aangifte doen als u een auto, motor, camper of bestelauto importeert vanuit het buitenland. U dient BPM te betalen over de werkelijke waarde en u mag van verschillende mogelijkheden gebruik maken waarvan u de meest gunstige methode mag gebruiken voor uw BPM aangifte. De betreffende BPM aangifte hebben wij verder uitgelegd.

Direct weten hoeveel BPM u moet betalen?

BPM BEREKENEN

Vervoer naar Nederland

Om uw te laten transporteren kunt een auto-ambulance huren, de auto zelf naar Nederland rijden of een transportonderneming inschakelen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de manier van transport en het aantal auto’s dat u wenst te transporteren. Voor meer informatie over de kosten hiervan kunt u contact opnemen met een transportonderneming of een verhuurbedrijf die auto-ambulances verhuurt.

RDW kosten

Als u een voertuig heeft gekocht in een ander land en u wilt daarmee gaan rijden in Nederland, dan moet u bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW zal onderzoeken of de buitenlandse registratie kan worden overgenomen.

De kosten voor de aanvraag, het onderzoek en het kentekenbewijs zijn:

# Identificatie voertuig licht #€51,00
# Voertuigbewijs deel 1a #€39,00
Tenaamstelling via RDW€10,10
* Beoordeling goedkeuring minder dan 5 aspecten voertuig licht *€27,00
* Beoordeling goedkeuring 5-9 aspecten voertuig licht *€54,00

De kosten met # zijn noodzakelijk bij het importeren van een voertuig. De kosten zijn dus minimaal € 90,00 die u aan de RDW dient te betalen.

Het voertuig kan ook direct tenaamgesteld worden door de RDW. Dan betaalt u € 10,10 extra.

De kosten met * zijn alleen van toepassing indien de auto afwijkt. Dit zijn extra kosten. Minder dan 5 aspecten is bijvoorbeeld bij een auto die is goedgekeurd voor linksrijdende landen waarvoor o.a. de  verlichting dient te worden aangepast. Goedkeuring voor 5-9 aspecten is bijvoorbeeld bij een klassieker die ouder is dan 30 jaar.

De verschillende RDW keuringsstations vindt u hier: “Waar vind ik een RDW keuringsstation?

Tip: Voor de dag van het keuring door de RDW kunt u een (gratis) eendaags-kenteken aanvragen. Het eendaags-kenteken is alleen in Nederland geldig en alleen op de dag van de keuring. De RDW stuurt u het eendaags-kenteken met de bevestiging van de keuringsafspraak toe. Het kenteken is bedoeld om met uw auto van en naar het keuringsstation en het BPM-aangiftepunt te rijden. Het kentekennummer van het eendaags-kenteken moet met zwarte letters op een plaat met witte ondergrond worden geplaatst. Dit hoeft geen originele kentekenplaat te zijn. De precieze voorwaarden die aan de kentekenplaat hiervoor gesteld worden vindt u in de begeleidende brief bij het eendaags-kenteken.

Registreren in Nederland

Keuring door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer)

Voor het laten keuren van de auto kunt u een afspraak maken bij de RDW. Dit kunt u online doen op de website van de RDW (hier). Op de website van de RDW vindt u een overzicht van de drukte bij de diverse keuringsstations. Vergeet niet aan te geven dat u een eendags-kenteken wilt als dit van toepassing is.

U kunt ook telefonisch een afspraak maken van te voren. Daarvoor belt u met nummer 0900 07 39 (€ 0,10 p.m.) en geeft u aan wanneer u bij welk station de keuring wilt laten plaatsvinden. Het voordeel van bellen is dat de afspraak aan de telefoon wordt vastgelegd en u dus exact weet wanneer de keuring is.

BPM aangifte – Belastingdienst

Nadat uw voertuig door de RDW is gecontroleerd kunt u uw BPM aangifte gaan opstellen en versturen naar de Belastingdienst. U kunt alleen BPM aangifte doen als de RDW de auto heeft gecontroleerd. Van de RDW kunt u op verzoek een samenvatting van de gegevens die zijn geregistreerd ontvangen. Vraag hier altijd om.

Afhankelijk van de BPM aangifte dient u de volgende documenten in een envelop te versturen naar de Belastingdienst:

Meer hierover vindt u hier: “Wat moet ik met mijn BPM aangifte meesturen?”

Uw complete BPM aangifte verstuurt u naar:

Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE Heerlen

Tip: Zorg voor een CVO (Certificaat van Overeenstemming). Importauto’s worden op identiteit gecontroleerd. Er wordt geen technische keuring uitgevoerd. Er wordt naar het CVO gekeken. De identiteit controle houdt in dat de RDW de nummers van de auto controleert met de buitenlandse papieren. Indien dat overeen komt wordt er gekeken of de bewuste auto niet als gestolen te boek staat. Ten slotte wordt met de buitenlandse papieren en het CVO bepaald om wat voor auto het precies gaat. Het is handig om een CVO bij de auto te hebben. Hierop staan alle belangrijke kenmerken van de auto.

VRIJBLIJVEND EN KOSTELOOS BPM BEREKENEN

Wilt u een auto, motor, camper of grijskenteken (bestel)auto gaan importeren uit het buitenland? En bent u benieuwd welke stappen u hiervoor moet ondernemen? Wij hebben deze stappen voor u op een rij gezet.

Tip: bekijk onze video waarin het hele traject om een auto te importeren in beeld wordt uitgelegd.

ONZE KRACHT

ERVARING &
SAMENWERKING

LANDELIJKE
DEKKING

ACTIEF SINDS
2004