Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Brief Belastingdienst Wijzigingen 2023

Mogelijk heeft u recent een brief van de Belastingdienst ontvangen. Deze brief met bijlagen wijst u op door de belastingdienst eenzijdig doorgevoerde aanpassingen ten aanzien van de toepassing van een taxatierapport bij de import van voertuigen. Deze wijzigingen zijn uitzonderlijk onzorgvuldig tot stand gekomen en de aangekondigde wijzigingen (beperkingen) zijn ook daardoor onrechtmatig. Toepassing van een taxatierapport kan onmogelijk op deze wijze worden beperkt. De maatregelen lijken onderdeel te zijn van een ontmoedigingsbeleid dat ertoe zou moeten leiden dat u wel drie keer nadenkt over de toepassing van een taxatierapport en om dat voortaan liever ook maar niet meer te doen. Het idee erachter lijkt te zijn dat door ontmoediging aan de poort de er achterliggende afdelingen van de belastingdienst verlicht worden in de uitvoering.

Bolsenbroek & Partners heeft deze brief en de discutabele werkwijze door de belastingdienst ‘gefileerd’ en geanalyseerd. In een schriftelijke samenvatting daarvan kunt u dat uitgebreid lezen.

DOWNLOAD onze analyse van de brief WIJZIGINGEN BPM 2023

Intussen zijn wij met het collectief KennelijkOnjuist.NL op meerdere fronten actief om tegen de steeds discutabelere werkwijze van de Belastingdienst in rechte op te treden. KennelijkOnjuist.NL doet dit namens de taxatie- én de importbranche. Uw steun (als taxateur én importeur) kunnen wij daarvoor héél goed gebruiken. U kunt daarvoor HIER een donatie doen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?