Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

Brexit: wat zijn de gevolgen voor de auto import?

Wat als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat? Hoe zit na de Brexit met de auto import? Wij zochten het voor u uit.

Op 17 oktober 2019 bereikten het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese unie (EU) een akkoord over de voorwaarden voor het vertrek en een overgangsperiode. Op 31 januari verlaat het VK de EU.

Vanaf 1 februari gaat het VK een overgangsfase in die duurt tot en met 31 december 2020. Tijdens deze overgangsperiode blijven alle EU regels en wetten voor het VK van kracht. Dat betekent dat er voor de auto import vanuit het VK tot en met 31 december 2020 niets vanwege de Brexit veranderd. Deze periode kan na instemming van het VK en de EU eenmalig met twee jaar verlengd worden tot en met 31 december 2022. Als het echter aan premier Johnson ligt komt er geen verlenging.

Kort gezegd verandert er dus tijdens deze Brexit overgangsperiode niets ten behoeve van de import van auto’s vanuit het VK naar Nederland. Tijdens de overgangsperiode gaan de EU en het VK onderhandelen over de toekomstige handelsrelatie. Het is nu nog niet bekend of de onderhandelingen tot een akkoord leiden, of wat de inhoud van dat akkoord zal zijn. Zodra hier nieuws over is leest u dat wederom op onze website en in onze nieuwsbrief. Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Dat kan hier.

Heeft u vragen? Of bent u van plan een auto vanuit het Verenigd Koninkrijk te importeren? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?