Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

B&P trotse sponsor van René Lammers

Sinds 2009 heeft Bolsenbroek & Partners al een warme band met Jan Lammers. Tussen Jan en Frank is gaandeweg een warme zakelijke vriendschap ontstaan en gezamenlijk hebben we leuke dingen gedaan in de nadagen van Jan zijn respectabele race carrière. Inmiddels zet de zoon van Jan en Mariska, René Lammers (13 juli 2008) via de Kart-sport succesvolle schreden op de internationale podia. Wij vroegen Jan om René te introduceren:

Het vergelijk tussen topsport en ondernemen wordt vaak gemaakt. Passie, ambitie en volharding zijn belangrijke kernwaarden. Tegelijkertijd vormen ze ook een bedreiging, want ze kunnen ook het nuchter denken in de weg staan. 

Bij topsport draait alles om winnen, bij ondernemen om winst. Tweede worden in de sport is als break-even in het bedrijfsleven, de winst is er bijna maar nog net niet, tijdelijk weliswaar acceptabel maar het moet geen regelmaat worden. Als je jaren achter elkaar tweede wordt of quitte speelt moet je jezelf afvragen of je niet structureel iets verkeerd doet, of je energie in de verkeerde sport, onderneming of aanpak daarvan stopt. 

Keer op keer hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten wordt ook wel de definitie van waanzin genoemd. Wellicht om die laatste reden zien we vaak coaches de laan uitvliegen bij het uitblijven van succes, maar ook in het bedrijfsleven worden zulke maatregelen genomen. 

‘Attitude over circumstances’. Oftewel; je houding moet ongeacht de omstandigheden overeind blijven. “Hoe onvermijdelijk een nederlaag ook lijkt, nooit opgeven”. Blijf in zo’n geval creatief en vooral niet re-actief, ga in alle rust en objectiviteit bij je zelf ten rade en zoek de oplossing niet in de wereld om je heen.

Topsport stelt je in de gelegenheid om te gaan met winst en verlies, van hero naar zero en omgekeerd. Je leert door topsport jezelf te programmeren. Verlies en negativiteit is tijdelijk, alleen het positieve en winnen accepteer je als de uiteindelijke waarheid. Voor pretentie is geen ruimte, uitsluitend competentie is waar je mee kan scoren. 

Door de autosport hebben de families Bolsenbroek en Lammers elkaar gevonden, onze gedeelde passie voor auto’s en autosport legde via mijn toenmalige teamgenoot Phil Bastiaans de link. Met de Porsche in de GT4 klasse liet Phil mij zien dat het tijd werd dat ik iets anders ging doen. 

Zonder adrenaline racen werkt niet, ik kon de nauwkeurigheid waarmee je snelle rondetijden produceert niet meer opbrengen. Voor Racing Team Nederland heb ik toen nog wel mijn 24e deelname aan de 24 uur van Le Mans kunnen afvinken, samen met Jumbo topman Frits van Eerd en voormalig F1 coureur Giedo van der Garde kon ik nog waardig afscheid nemen van deze monsterklassieker in de autosport, die ik voor Jaguar in 1988 mocht winnen. 

Nu is er een nieuw tijdperk aangebroken waar mijn agenda gevuld wordt door afspraken vanwege mijn functie als Sportief Directeur van de Heineken Formula 1 Dutch Grand Prix in mijn geboorteplaats Zandvoort. Daarnaast zijn wij inmiddels een heuse ‘kartfamilie’ geworden, de sport waar alle hedendaagse Formule 1 topcoureurs mee zijn begonnen, waaronder natuurlijk ‘onze Max’. 

Onze jongste zoon René ontpopt zich inmiddels als een serieuze topcoureur. Al enkele jaren is hij op het hoogste niveau actief tijdens de wedstrijden van de World Series Karting in o.a. Italië. Eerst in de Mini klasse heeft hij alle grote wedstrijden en series al gewonnen maar recentelijk is hij ook op het hogere niveau in de Junioren klasse als winnaar over de streep gekomen tijdens WSK Super Master Series. Leuk en saillant detail; Bolsenbroek & Partners is er ook weer bij en ondersteunt dit jonge talent. 

Zij vinden de dynamiek en gedrevenheid van de jonge ‘future legends’ een mooie gelegenheid om de spirit in hun eigen bedrijf ook fris en fruitig te houden. Ervaring met een open kijk is immers een winnende combinatie. 

Bolsenbroek & Partners zijn een onderdeel van onze ‘powerunit’ zoals zij dat ook voor veel van hun klanten kunnen zijn. U als lezer veel succes in gezondheid en de business! 

– Jan Lammers

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?