Reviews

4.7/5

4.9 van 5 sterren

4.5/5

4.9 van 5 sterren

B&P ondersteunt Team NL Shorttracker Niels Kingma

B&P, of beter gezegd Frank Bolsenbroek, kent Team NL Shorttracker Niels Kingma al vanaf zijn prille oorsprong. Niels’ vader Anne Kingma en Frank zijn namelijk al hun leven lang ‘beste vriendjes’.

Het zou wat té makkelijk zijn om dáár de aanleiding in te vinden voor de ondersteuning van Niels bij het waarmaken van zijn Shorttrack ambities. Dat speelt hooguit een bijrol. De ondersteuning van Niels heeft alles te maken met de eigenschappen van B&P; dynamiek en benchmarking. Daar herkennen B&P en Niels elkaar. Het hippe shorttracken is wel de meest dynamische tak van schaatssport en Niels gaat op weg om binnen Team NL dé benchmarker te worden. Als pril talent heeft hij daarin nog een weg te gaan waar hij deze weg, binnen het hoogste shorttrack-team, nog maar net is ingeslagen. Daarnaast is Niels een enorm plezierige, attente en gezellige vent en een benchmarker voor ‘die jeugd van tegenwoordig’.
Wij vroegen Niels zichzelf te introduceren:

‘Ik ben Niels Kingma en vanaf 1 oktober 2022 is Bolsenbroek & Partners één van de sponsoren die mij financieel ondersteunt. Bolsenbroek & Partners maakt het voor mij mogelijk om me volledig te richten op mijn sportieve en maatschappelijke doelen. Sinds mei 2022 maak ik deel uit van de Nationale shorttrackselectie van Team NL en daarnaast ben ik derde jaars student Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Shorttrack is een prachtige opkomende sport in Nederland. De afgelopen jaren heeft het door de goede prestaties van mijn ploeggenoten Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt steeds meer bekendheid gekregen onder het grote publiek. Ik houd van de snelheid en het racen, het is een sport van risico’s nemen en daardoor vallen, opstaan en weer doorgaan.

Toen ik 11 jaar was ben ik begonnen met shorttracken. De snelheid en het speelse van het shorttracken trokken mij aan en nadat ik een proefles had genomen was ik verkocht. Na heel veel valpartijen tijdens wedstrijden in de eerste twee jaar, bleef ik uiteindelijk veel vaker staan en ging ik met sprongen vooruit. Vanuit de club kwam ik in een gewestelijke selectie en toen ik 17 was werd ik opgenomen in een Talentteam van de KNSB in regio Noord. Ik heb me stap voor stap verder ontwikkeld en sloot mijn juniorentijd af met het behalen van de Nederlandse allround titel. Een prachtig hoogtepunt van mijn juniorentijd. Dit hoogtepunt werd overtroffen toen ik afgelopen winter bij de senioren tweede werd op de 500 meter. Aan het eind van het seizoen 21/22 volgde de uitnodiging voor het nationale team.

Mijn grote doel is het behalen van de Olympische Spelen in Milaan in 2026. Om dat doel te behalen zal ik mij volledig moeten kunnen focussen op mijn trainingen. Ik vind het ook belangrijk om mijn maatschappelijke carrière te blijven ontwikkelen en wil me daarom naast mijn trainingen ook richten op mijn studie Geneeskunde. Binnen het shorttrack bestaan er nog geen commerciële ploegen zoals bij het langebaan schaatsen en  het wielrennen. Ik train wel zes dagen per week, twee keer per dag en daarnaast studeer ik nog. Ik heb daardoor geen ruimte om te werken en ben heel dankbaar dat onder andere Bolsenbroek & Partners het vertrouwen in mij hebben uitgesproken en mij financieel willen ondersteunen.’

Anne Kingma (l) en Frank Bolsenbroek 1971

En zo begon de relatie ooit … Anne en Frank waren hier al vier jaar matties ….
Anne Kingma (l) en Frank Bolsenbroek 1971

Facebook
Twitter
LinkedIn

OP DE HOOGTE BLIJVEN?